Kindbovägen 14

MÖLNLYCKE - Centrum, Härryda
 • Ref. Nr. YE05961
 • Pris
  • 6.150.000 kr
  • eller högstbjudande

Villa

 • Antal rum: 6 rum
 • Boarea: 191 m2
 • Tomtarea: 803 m2
 • Biarea: 4 m2

Välkommen på visning

 • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

UTSIKTSLÄGE - VILLA HASSELBACKEN !
Högt uppe på kullen ligger denna trevliga enplansvilla i sutterräng.
Tomt om 803 kvm. Villan har 6 rum och kök och är ombyggd och i stort sett helrenoverad. Närhet till förskola,skolor, centrum och kommunikationer. Måste ses !

Interiör

Antal rum

6

Boarea

191 kvm

Rumsbeskrivning

NYRENOVERAT ! Välkommen in i denna helfräscha villa som under 2016 har genomgått en omfattande renovering och ombyggnad. Innerväggarna har plockats ner inifrån. Endast de kraftiga plankväggarna fanns kvar innan återuppbyggnad påbörjades. Utsidan har delvis fått ny panel som är nymålad med Nordsjöfärg, huset har nya 3-glasfönster. Detta innebär ett behagligt boende en bra tid framöver. Det har skett en tilläggsisolering och nya innerväggar monterats, samtliga ytskikt är utbytta eller uppfräschade. Fina parkettgolv i ljus ask ihela huset, helt nytt kök med ny maskinpark. Nytt helkaklat duschrum och gästtoalett. Ny vattenburen golvvärme i hela entréplanet. Nya eldragningar med ny central och automatsäkringar. Ny VVS. Nya altaner, stentrappa mm. Villan är byggd med två flyglar där sovrummen finns i ena och sällskapsutrymmen i den andra. Här kommer vi in i en ljus hall med klinkergolv i svart och öppen planlösning och med plats för avhängning. Rakt fram ligger den helkaklade gästtoaletten med toalett och handfat. Direkt till vänster finner vi den inre hallen där trappan till suterrängvåningen leder. Trappan är inramad med ett vackert räcke i rostfritt och kraftigt glas. Det helkaklade duschrummet med takdusch ligger vägg i vägg med gästtoaletten. Här finns också utgång till balkongen med plats för både matbord och grill. Framförallt är det den hänförande utsikten som gör att familjen ofta samlas på balkongen. I denna avdelningen av huset finns också sovrummen, ett större föräldrasovrum samt två normalstora. Klädkammare. Vi går tillbaka till hallen och till det riktigt fina köket med separat matsal och med öppen planlösning till vardagsrummet. Köket är helt nytt, mörklaserat och ljusa bänkskivor. Ny maskinpark i rostfritt. I vardagsrummet finns en öppen spis /behöver provtryckas/ och dubbla altandörrar som leder oss ut till den generöst tilltagna altanen i syd-västligt läge. Även här är utsikten långtgående och fantastisk. Vi går ner i suterrängdelen och här kommer vi ner i ett stort allrum med utgång till trädgården. I ena gaveln av huset ligger ett sovrum med parkett i ljus ask. På detta plan finns tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare, värmepanna. Innanför tvättstugan finns ett förberett duschrum som även kan göras till bastu eller vad man önskar.

--- ENTRÉVÅNING ---

Hall

Hall med klinkergolv.

Inre hall

Inre hall med parkettgolv i ljus ask.
Trappa till suterrängvåning.

Gästtoalett

Gästtoalett med kakel o klinker.

Duschrum

Helkaklat duschrum med takdusch, toalett, handfat med kommod och vägghängt skåp.

Sovrum 1

Sovrum 1 med parkettgolv i ask.

Sovrum 2

Sovrum 2 med parkettgolv i ask.

Sovrum 3

Sovrum 3 med parkettgolv i ask.

Klädkammare

Kök

Kök med parkettgolv i ask..
Mörklaserad köksinredning och maskinpark i rostfritt.
Kyl.
Frys.
Diskmaskin.
Häll.
Fläkt.
Ugn.
Micro.

Vardagsrum

Vardagsrum med parkettgolv i ask och utgång till altan i söderläge.
Öppen spis / måste provtryckas /.

--- NEDERVÅNING ---

Allrum

Allrum med klinker.

Sovrum 4

Sovrum 4 med parkettgolv i ask.
Förråd.

Tvättstuga

Tvättstuga med klinkergolv.
Tvättmaskin.
Torktumlare.
Värmepanna.

Torkrum / Dusch / Bastu

Helkaklat rum förberett för dusch eller bastu.

Byggnad

Byggnadstyp

1 plans med suterräng

Byggnadsår

1928

Uppvärmning

Luft-vattenvärmepump, vattenburen värme, öppen spis & nya radiatorer i sut.plan

Fastighetsbet.

Kindbogården 1:50

Energideklaration

Utförd: 2017-04-13 00:00
Energiprestanda: 60
Energiklass: D

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2+3-glasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Balkong med underbar utsikt. Säljaren kommer att plantera en vintergrön häck i tomtgränsen mot grannen i söder. 3 ekar kommer att tas ner på grannens tomt.

Äldre garagebyggnad.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2754000 kr

Summa pantbrev

785000 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten året om - Gemensamt med 2 grannar. Kommunalt avlopp.

Servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Mölnlycke GA:8 Förmån, Avtalsservitut: Brunn mm, 14-IM2-48/2590

Driftskostnad

Totalt: 28755 kr/år
El: 17600 kr
Renhållning: 9400 kr
Väg, samf.: 1150 kr
Sotning: 500 kr
Övrigt: 105 kr
Beräknat antal pers: 4 st
Kommentar: Hushållsel ingår i Elkostnaden.

Tomt

Areal

803 kvm

Typ

Naturtomt och trädgårdstomt

Beskrivning

Nytt yttertak -06. Ny balkong -10. Ny altan -16. Nya 3-glasfönster i halva huset -16. Ny el med automatsäkringar -16. Ny VVS -16. Hela huvudbyggnaden har genomgått en omfattande ombyggnad och renovering under 2016. Vissa delar av huset har rivits inifrån och byggts upp igen, plankstommen och ytterfasaden är kvar. Huset har tilläggsisolerats,alla ytskikt är nya, ny golvvärme,nya altaner, 3-glasfönster , ny el och VVS. Fiber finns i tomtgräns.

Närområde

Allmänt

Mölnlycke är en livfull ort som hela tiden utvecklas och är centralort för Härryda kommun. Här blandas service, affärsliv, kultur med olika typer av boende med vackra grönområden med fina badplatser.

Kommunikation

Mölnlycke är beläget ca 12 kilometer från Göteborg. Goda kommunikationer in till Göteborg med buss, tåg eller bil. Med direktbuss tar det ca 15 min till Korsvägen och med tåg nås Göteborgs centralstation på 15 min.

Parkering

I Mölnlycke finns ca 900 gratisparkeringar.

Närservice

Mölnlycke centrum erbjuder det mesta både inom service och affärer. Här finns vårdcentral, arbetsförmedling, apotek, optiker, systembolag, banker, post, mataffärerer, blomsteraffärer, bokhandel, inredningsbutiker, klädaffärer, delikatessaffärer, leksaksaffär, dataaffär, videobutik, hälsokost, cykel- och sportaffär, bijouterier & smycken, skomakare, frisör, resturanger & caf'éer, torghandel, bensinstation, byggvaruhus, träningsanläggningar mm.

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnväg och till Landvetter flygplats.