Kärrhallevägen 1

LANDVETTER, Härryda
  • Ref. Nr. IG06246
  • Pris
    • 3.295.000 kr
    • Som utgångspris

Villa

  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 175 m2
  • Tomtarea: 4150 m2
  • Biarea: 15 m2

Välkommen på visning

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Gul sekelvilla med mycket av den gamla charmen bevarad. Välbevarade detaljer som timmerväggar och trägolv. Villa 1,5 plan om 175 kvm fördelat på i första plan, stort lantkök med matrum i anslutning, v-rum, sovrum, toalett och tvättstuga. I övre plan. Allrum med tak i nock, tre sovrum varav två med snedtak, badrum. På tomten om 4.150 kvm finns även en äldre drängstuga. Ett tillfälle om man vill få ett boende utöver det vanliga.

Interiör

Antal rum

7

Boarea

175 kvm

Rumsbeskrivning

Ett äldre hus med en härlig känsla och trivsel. Ett hus med historia. Här finns även en drängstuga på den stora tomten om 4.150 kvm. Två entreér till huset en på framsidan och en på gaveln av huset. Huset har rejäla ytor och är hela 175 kvm. ENTRÉ PLAN Från gaveln kommer vi in i en hall med plats för avhängning. Tvättstuga med dusch och tvättmaskin. Köket är stort och har plats både för umgänge och matlagning. Köket totalrenoverades 2009. Skåpsinredning ljust trä från Puustelli, arbetsbänkar i marmor och ljust kakel ovanför. Rostfria vitvaror, spisfläkt, kyl-frys, vinkyl, diskmaskin, ugn och micro i arbetshöjd. Golvvärme i det grå klinkergolvet. Paneltak. Lucka i golvet till källardel, kanske kan bli en stor vinkällare. Här går även trappan till övre plan. Öppet mot matrum som verkligen ger plats åt en stor familj och vänner. Paneltak och trägolv. Utgång till den stora altanen. Braskamin i hörnet. Vardagsrum/tv rum, trägolv. Huvudentré och hall. Wc, toalett och handfat. Sovrum, plastmatta på golv. ÖVRE PLAN Här kommer man upp i ett stort allrum, väggar i timmer, och vackra fönster på gavel. Paneltak och breda golv plank.Sovrum, trägolv, målade väggar. Lucka i tak till vind.Två sovrum med snedtak. Badrum, dusch och badkar.Takfönster. Bastu intill.

ENTRÈ PLAN

Hall

Entré vid gavel.

Tvättstuga

Här finns dusch och tvättmaskin.

Kök

Ett härligt kök med plats för matlagning och gemenskap.
Skåpsinredning från Puustelli i ljust trä, vackra marmorbänkar i svart, kakel över arbetsbänkar. Vitvaror är rostfria. Kyl-frys, diskmaskin, vinkyl, fläkt. Ugn och micro i arbetshöjd.
Fönster över arbetsbänk. Klinkergolv med golvvärme. Öppet mot matrum.
Trappa till övre plan.

Allrum / matrum

Ett rum för gemenskap här finns plats.
Braskamin i hörnet. Utgång till den stora altanen.
Paneltak, bröstpanel/tapet på väggar.

Allrum

Innanför matrummet finns ett rum som kan användas som allrum-vardagsrum.
Trägolv och målade väggar.

Hall 2

Huvudentré med hall.
WC med toalett och handfat.

Sovrum

Plastmatta på golv och målade väggar.

ÖVRE PLAN

Allrum

Allrum med tak i nock.
Timmerväggar och vackra fönster på gaveln.
Trägolv breda plankor.

Sovrum

Stor sovrum med trägolv, målade väggar. Lucka i tak till vind.

Badrum

Plastmatta på golv. Dusch och badkar. Toalett.
Bastu i anslutning.

Sovrum

Mysigt sovrum med snedtak.

Sovrum

Även detta sovrum har snedtak.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1909

Uppvärmning

Direktverkande el, braskamin och luftvärmepump 2007

Fastighetsbet.

Stjärnås 1:34

Energideklaration

Finns för närvarande inte

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund samt liten matkällare
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas samt några 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Takpannor

Övrigt

Altan 50 kvm på baksidan av huset.

Äldre drängstuga, här finns el indraget. Vedskjul.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1696000 kr

Summa pantbrev

2357100 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Servitut etc.

Förmån, Officialservitut: Väg, 14-LAN-2014

Driftskostnad

Totalt: 20350 kr/år
Uppvärmning: 17450 kr
VA: 900 kr
Renhållning: 1600 kr
Sotning: 400 kr
Kommentar: Uppvärmning är inklusive hushållsel.

Tomt

Areal

4150 kvm

Typ

Naturtomt och trädgårdstomt

Beskrivning

En tomt som går att göra mycket utav beroende på hur mycket man vill arbeta med den. I dag natur och trädgårdstomt. Flera p-platser vid infarten.

Närområde

Allmänt

Landvetter Centrum är en tätort i Härryda Kommun, 15 km öster om Göteborg. Landvetter ligger öster och nordost om Landvettersjön (Gröen). Riksväg 40 passerar genom orten som motorväg och delar den i två delar. Med sin närhet till Göteborg och den internationella flygplatsen Göteborg Landvetter Airport är orten en expanderande bostadsort. Härryda kommun består till hälften av vildmark och skog och här finns många vandringsleder och motionsspår. Flera idrottshallar. Många fina badplatser och i vissa även möjlighet till fiske. Järnvägen mellan Göteborg och Borås, som är en del av Kust till kust-banan, passerar södra Landvetter men har inte längre någon station för resande där. Kollektivtrafiken till och från orten ombesörjs därför med buss.

Kommunikation

BIL Med bil tar det knappt 15 min till Göteborg, ca 10 min till Partille eller Mölnlycke samt ca 30 min till Borås. KOLLEKTIVTRAFIK I Landvetter är kollektivtrafiken väl utbyggd. * RÖD EXPRESS: 14 min till Korsvägen (avg. var 30 min, under högtrafik var 15 min) * BUSS 511: Partille-Landvetter C-Landvetter flygplats * BUSS 611: Mölnlycke-Landvetter C-Bollebyggd * BUSS 101: Göteborg-Landvettermotet-Borås * BUSS 330: Göteborg-Landvettermotet-Tranemo I Landvetter ligger västra Sveriges internationella och Sveriges 2:a största flygplats. Härifrån tar du dig såväl inrikes som utrikes.

Parkering

I Landvetter Centrum finns gott om parkeringsplatser.

Närservice

I Landvetter Centrum finns diverse butiker och matställen, bank, apotek, bibliotek, skola och idrottshall.Landvetter Kyrka. Det finns i kommunen totalt ca 19 grundskolor.

Övrigt

I Landvetter finns Hälsans hus med spa, motions- och konferensmöjligheter, Landehof friluftsanläggning med fina skidspår, Gallhålans naturreservat, Chalmers golfklubb samt det fina Gröenbadet i Landvettersjön.