Bernhards Backe 4

MÖLNLYCKE - Benareby, Härryda
 • Ref. Nr. YE06196
 • Pris
  • 2.995.000 kr
  • Som utgångspris

Villa

 • Antal rum: 6 rum
 • Boarea: 121 m2
 • Tomtarea: 1500 m2
 • Biarea: 62 m2

Välkommen på visning

 • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

I Benareby med eftertraktat läge ligger denna villa om 6 rum o kök, 121 + 62 kvm samt garage, carport och separat förråd. Naturtomt och gränsande till fina strövområden. Närhet till busskommunikation. Bad inom gångavstånd.

Interiör

Antal rum

6

Boarea

121 kvm

Rumsbeskrivning

Här bor du fritt med känslan av skogen inpå dig men ändå bara 5 minuter bilväg till Mölnlycke centrum. Vi kommer in i entréhallen som har en plastmatta och bra avhängningsmöjligheter. Till vänster ligger vardagsrummet med öppen planlösning mot köket och matplatsen. På golv en fin parkett och i tak trä. Utgång till terrassen som är under tak. Köket har vitmålade köksluckor och separat matplats. Kyl/Frys, diskmaskin, spis och fläkt. På detta plan ligger två sovrum varav ett har trappan till övervåningen där det finns ytterligare två sovrum, lite lågt till tak. I yttertaket har funnits/finns en skada och bör undersökas extra noga. Vi går nu ner i sutterrängplanet och där ligger gillestugan som har ett laminatgolv, träväggar och trätak. En härlig brasspis som värmer gott under kyliga kvällar. Utgång till trädgården. Här finns även tvättstugan med tvättmaskin och torkskåp. Innanför tvättstugan finns ett oinrett rum som tidigare var tänkt som bastu och duschutrymme. På detta plan finns även en toalett och förrådsutrymme. På tomten finns även ett förråd, garage och carport.

--- ENTRÉVÅNING ---

Hall

Plastmatta och garderober för avhängning.

Vardagsrum

Parkettgolv.
Utgång till terrass under tak.

Kök med matplats

Plastmatta.
Kyl/Frys.
Diskmaskin.
Spis.
Fläkt.

Sovrum 1

Plastmatta.

Sovrum 2

Trägolv

--- ÖVERVÅNING ---

Sovrum 3

Trägolv.

Sovrum 4

Trägolv.

--- SUTTERRÄNGVÅNING ---

Gillestuga

Trägolv.
Panel på väggar.
Trätak.
Brasspis.
Utgång till trädgård.

Arbetsrum

Plastmatta.
Panelväggar.

Tvättstuga

Klinkergolv.
Tvättmaskin.
Torkskåp.
Diskbänk.

Oinrett rum

Tänkt att inredas till bastu och dusch.

Toalett

Förråd

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans med sutterrängvåning och delvis övervåning

Byggnadsår

1938 ombyggt 1975

Uppvärmning

Direktverkande el, luftvärmepump samt braskamin

Fastighetsbet.

Benareby 1:25

Energideklaration

Utförd: 2018-04-27 00:00
Energiprestanda: 77
Energiklass: E

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas+2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Takpannor / papp
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Terrass under tak med utgång från vardagsrum.

Garage. Separat förråd. Carport.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2319000 kr

Summa pantbrev

608000 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten året om - djupborrad brunn. Enskilt avlopp - 6 kbm sluten tank. 3-kammarbrunn

Servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Väg, 14-IM2-42/1794 Förmån, Avtalsservitut: Brunn mm, 14-IM2-42/2458

Driftskostnad

Totalt: 26300 kr/år
El: 22300 kr
Renhållning: 4000 kr

Tomt

Areal

1500 kvm

Typ

Naturtomt

Beskrivning

RENOVERINGAR - TILLBYGGNAD Förråd / Verkstad byggd 1948 Huvudbyggnaden tillbyggd 1974 Fönster nya delen från 1974 Garage med carport byggt 1986 Terrass tillbyggd 1986 Skorsten i stål med braskamininsats installerad 1986 Omdränering under 90-talet Yttertaket - papp bytt 2009 på den nyare delen av byggnaden

Närområde

Allmänt

Benareby är beläget mellan sjöarna Nordsjön, Yxsjön, Finnsjön och Gravsjön. De flesta bostadshus är före detta fritidshus, men där finns även några äldre gårdar. Historiskt var Benareby känt för sin tillverkning av trätunnor, främst till fiskberedningsindustrin. Tunnbindartraditionen har levt vidare enda in i vår tid.

Närservice

Mölnlycke centrum erbjuder det mesta både inom service och affärer. Här finns vårdcentral, arbetsförmedling, apotek, optiker, systembolag, banker, post, mataffärerer, blomsteraffärer, bokhandel, inredningsbutiker, klädaffärer, delikatessaffärer, leksaksaffär, dataaffär, videobutik, hälsokost, cykel- och sportaffär, bijouterier & smycken, skomakare, frisör, resturanger & caf'éer, torghandel, bensinstation, byggvaruhus, träningsanläggningar mm

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter. Mölnlycke är största orten, närmast flygplatsen ligger Landvetter och den lilla orten Härryda samt i öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnväg och till Landvetter flygplats.