Dalgångsvägen 5

MÖLNLYCKE - Högadal, Härryda
 • Ref. Nr. YE06287
 • Pris
  • 6.975.000 kr
  • Som utgångspris

Villa

 • Antal rum: 7 rum
 • Boarea: 204 m2
 • Tomtarea: 614 m2
 • Sovrum: 5-6 sovrum
 • Biarea: 45 m2

Välkommen på visning

 • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Villan för er som söker nyare villa med stora ytor och många rum !
204+45 kvm fördelat på 7 rum o kök samt källare med tvättstuga, förråd o garage.Lugnt, barnvänligt och högt beläget i eftertraktade Högadal. Trevlig hörntomt. Närhet till förskolor, skolor, kommunikationer, centrum, strövområden mm.

Interiör

Antal rum

7

Boarea

204 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna vackra och charmiga arkitektritade villa, ritad av Anna-Lena Levin, Alldak Arkitekter. Ursprungligen har det varit en mindre villa från 1936 som har byggt om och till 2009. I stort sett allt är från 2009. Endast en mindre del härrör från 1936, såsom bl.a del av grund. Här kommer vi in i en välkomnande ljus hall med garderob och avhängningsmöjligheter, på golv klinker och vitmålad panel på vägg. Härefter ett spatsiöst kök med en matplats där familjen både gärna och länge sitter tillsammans i god vänners lag. Efter middagen intages kaffet på den trevliga insynsskyddade altanen i västerläge där man inväntar solnedgången. Köket är ljust och har praktiska arbetsbänkar. Integrerad kyl, frys och diskmaskin. Här finns ugn med spishäll och fläkt och även en underbar gammal vedspis att elda i eller varför inte baka bröd i ? Köket erbjuder gott om förvaring och arbetsytor med stenskivor. Vacker, handgjord köksinredning med en praktisk köksö. På golv ett gediget trägolv och vitmålade panelväggar. I matsalsdelen finns dessutom en värmande brasspis för våra ruggiga höst och vinterkvällar. Vägg i vägg ligger badrummet som är helkaklat med tumlad marmor och har dusch med duschväggar, handfat med kommod, toalett och elektrisk golvvärme. Sovrum nr 1 ligger på detta plan och har ett vackert trägolv och praktisk garderob med skjutdörrar. Vardagsrummet har även detta ett vackert trägolv och en härlig braskamin för de kalla kvällarna. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas. Nu går vi upp en trappa och här ligger ett gråmelerat laminatgolv i alla utrymmen förutom badrum. 4 rejäla sovrum varav två har utgång till terrass i sydostligt läge och med en härlig utsikt över nejden.På detta plan finns också en praktisk klädkammare. Badrummet är ljust och helkaklat med elektrisk golvvärme och har bubbelbadkar, dusch samt även bastu. Bastun har ett litet trevligt fönster där utsikten är slående. Handfat med kommod, toalett, spegel. Källaren är den delen där åldern märks av eftersom den delen är kvar sedan 1936. Här finns garaget, tvättstugan förråd och en före detta matkällare som kan bli en fantastisk vinkällare ! Tomten är lättskött och enkel samt har gott om plats för både de yngsta i familjen med lek och bollspel och för föräldrar med vänner för grillning, kryddodling eller kanske lite bollspel även för dem !

--- ENTRÉVÅNING ---

Entrehall

Klinkergolv.
Garderob för avhängning.

Kök / Matsal

Trägolv.
Vitmålade panelväggar.
Vitmålat trätak.
Kyl.
Frys.
Diskmaskin.
Ugn med spishäll.
Fläkt.
Utgång till altan.
Braskamin.
Vedspis.

Badrum

Helkaklat med vattenburen golvvärme.
Duschväggar.
Handfat med kommod.
Toalett.

Sovrum 1

Trägolv.
Garderobsvägg med skjutdörrar.

Vardagsrum

Vardagsrum med trägolv.
Braskamin.

--- ÖVERVÅNING ---

Inre hall

Laminatgolv.

Sovrum 2

Laminatgolv.

Sovrum 3

Laminatgolv.
Utgång till terrass.

Badrum

Helkaklat med vattenburen golvvärme.
Bubbelbadkar.
Dusch.
Bastu.
Toalett.
Handfat med kommod.
Spegel.

Sovrum 4

Laminatgolv.

Allrum

Laminatgolv.

Sovrum 5.

Laminatgolv.
Utgång till terrass.

Klädkammare

--- KÄLLARE ---

Hall

Målade väggar o golv.

Förråd under trappan

Tvättstuga

Tvättmaskin.
Torktumlare.
Skåp med arbetsbänk.

"Vinkällare"

Garage

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med delvis källare

Byggnadsår

2009 Del av stomme från 1936, om-o tillbyggt

Uppvärmning

Luft/va-värmepump NIBE VVM300,vv-ber. NIBE Comp.Vaburet.El. golvv. i bad.

Fastighetsbet.

Hulebäck 1:309

Energideklaration

Utförd: 2018-04-27 00:00
Energiprestanda: 59
Energiklass: D

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare / Kryprumsgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Trevliga altaner i öster, söder och västerläge.

Lekstuga. Separat förråd.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3935000 kr

Summa pantbrev

4107000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Driftskostnad

Totalt: 56300 kr/år
El: 35900 kr
VA: 20100 kr
Sotning: 300 kr
Beräknat antal pers: 6 st
Kommentar: OBS ! Familjen består av 6 personer varför el och vakostnaderna är höga.

Tomt

Areal

614 kvm

Typ

Trädgårdstomt

Beskrivning

Mycket trevlig trädgårdstomt med plats för både lek och odling för den som så önskar.

Närområde

Allmänt

Högadal ligger naturskönt ett längre stenkast från Mölnlycke centrum. Ett trevligt, barnvänligt och lugnt område med nära till allt. Här ligger Högadals förskola och Högadalsskolan (F-5) och gångväg till och högstadieskolor samt populära Hulebäcksgymnasiet.

Kommunikation

Mölnlycke är beläget ca 12 kilometer från Göteborg. Goda kommunikationer in till Göteborg med buss, tåg eller bil. Med direktbuss tar det ca 15 min till Korsvägen och med tåg nås Göteborgs centralstation på 15 min.

Närservice

Mölnlycke centrum erbjuder det mesta både inom service och affärer. Här finns vårdcentral, arbetsförmedling, apotek, optiker, systembolag, banker, post, mataffärerer, blomsteraffärer, bokhandel, inredningsbutiker, klädaffärer, delikatessaffärer, leksaksaffär, dataaffär, videobutik, hälsokost, cykel- och sportaffär, bijouterier & smycken, skomakare, frisör, resturanger & caf'éer, torghandel, bensinstation, byggvaruhus, träningsanläggningar mm.

Övrigt

Mölnlycke är en livfull ort som hela tiden utvecklas och är centralort för Härryda kommun. Här blandas service, affärsliv, kultur med olika typer av boende med vackra grönområden med fina badplatser. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter.