Lammatjärnsvägen 17

LANDVETTER - Skårtorp, Härryda
  • Ref. Nr. YE06321
  • Pris
    • 1.695.000 kr
    • Som utgångspris

Tomt

  • Tomtarea: 1172 m2

Välkommen på visning

  • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Stor tomt om 1172 kvm med ett vackert och fridfullt läge vid Hornasjön - Kalvakroken. Bygg ditt drömhus om 150 kvm och ett uthus om 50 kvm. Huvudbyggnaden får uppföras i två plan. Gemensam badplats, brygga med möjlighet att lägga båt. Tomten har ett trevligt läge med sjöutsikt.

Interiör

Boarea

kvm

Rumsbeskrivning

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

210

Taxeringsvärde

507000 kr

Summa pantbrev

500000 kr

Vatten/Avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas. Ev. finns möjlighet att koppla på fastigheten på den gemensamma vattenbrunnen, kostnad troligtvis ca 50.000:-. Alternativt att borra egen brunn. Köparen bekostar eget avlopp.

Servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Skårtorp GA:2 Last, Avtalsservitut: Badplats mm, 14-IM2-51/2366 Inskrivning, Avtalsservitut kraftledning mm, 51/3483 Infart till fastigheten ombesörjs och bekostas av köparen. Möjlighet finns att införliva den tillkommande vägen i den befintliga vägföreningen.

Driftskostnad

Totalt: 2300 kr/år
Väg, samf.: 2300 kr
Kommentar: För åretruntboende utgår en kostnad om 2.300:-/ fastighet.

Tomt

Areal

1172 kvm

Närområde

Allmänt

Skårtorp är ett populärt och eftertraktat område mitt i naturen med fina badsjöar som Hornasjön och Sandsjön. Området har till stora delar bestått av sommarstugor men idag är det fler och fler som är åretruntboende. Fantastiska strövområden med fina bär och svampmarker. Rödjegården är en samlingsgård i Skårtorp. Rödjegården hembygdsförening, Härryda.Den ligger naturskönt alldeles intill Hornasjön som bjuder på fantastiska bad- och fiskemöjligheter. Gården ägs av medlemmarna i Skårtorps fritidsförening som arbetar ideellt för att bevara sin vackra gård. I gården hålls offentliga evenemang, såsom midsommar- och valborgsfirande, aktiviteter för medlemmarna i föreningen och det går även att hyra gården året runt för privata tillställningar. Rödjegården går att hyra året runt, och är perfekt avpassad till exempelvis 50-årskalas, bröllop eller konferenser. Det finns glas och porslin för ca 40 personer och ett stort kök. Övernattningsmöjligheter finns också, men sängkläder ingår inte. Man kan hyra dagar, helger eller hela veckor. Företag och föreningar kan även hyra 3 timmar en vardag, för t.ex. styrelsemöte eller kurser.

Kommunikation

Bra kommunikationer med buss till Landvetter, Mölnlycke och Göteborg. Nära Landvetter flygplats om man ska flyga. Med bil når man Göteborg på runt 20 min och Borås på ca 35 min.

Närservice

Landvetter centrum ca 5 km bort har stor mataffär och flera småaffärer, restauranger och annan service.

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter. Mölnlycke är största orten, närmast flygplatsen ligger Landvetter och den lilla orten Härryda samt i öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 500 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnväg och till Landvetter flygplats.