Rödjevägen

HÄRRYDA - Skårtorp, Härryda
  • Ref. Nr. IG06336
  • Pris
    • 1.795.000 kr

Tomt

  • Tomtarea: 3505 m2

Välkommen på visning

  • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Nu ges möjlighet att förvärva en tomt, för den som har drömmar om att skapa sitt boende från start. Obearbetad tomt om 3.505 kvm belägen i naturskönt område.
Det är gångavstånd till badsjö med fina badplatser.

Interiör

Boarea

0 kvm

Rumsbeskrivning

Nu ges möjlighet att förvärva en tomt, för den som har drömmar om att skapa sitt boende från start. Obearbetad tomt om 3.505 kvm belägen i naturskönt område. Det är gångavstånd till badsjö med fina badplatser. Tomten är idag 3.505 kvm, ca 500-600 kvm kommer att avstyckas då tomtgränsen idag går vid grannens husknut. Kostnader för detta står säljaren för. Befintligt tomt blir ca 3.000 kvm. Ansökan förhandsbesked inlämnat till Härryda Kommun, besked väntas inom kort.Förehandsbesked kommer att tas upp om allt går som planerat 2019-03-20 Enligt muntligt besked från Härryda Kommun får man bygga en normalvilla om ca 150 kvm.. Skårtorp är ett fint naturområde där det finns två sjöar närmast fastigheten ligger Hornasjön, Sandsjön en liten bit ifrån. Förskola på Skårtorpsvägen och Härryda skolan en bit bort med klasser från F-5. I närområdet finns fina möjligheter till sköna naturupplevelser.Skårtorp är ett populärt och eftertraktat område mitt i naturen med fina badsjöar som Hornasjön och Sandsjön. Området har till stora delar bestått av sommarstugor men idag är det fler och fler som är åretruntboende. Många barnfamiljer i området. Fantastiska strövområden med fina bär och svampmarker. Rödjegården är en samlingsgård i Skårtorp. Rödjegården hembygdsförening, Härryda.Den ligger naturskönt alldeles intill Hornasjön som bjuder på fantastiska bad- och fiskemöjligheter. Gården ägs av medlemmarna i Skårtorps fritidsförening som arbetar ideellt för att bevara sin vackra gård. I gården hålls offentliga evenemang, såsom midsommar- och valborgsfirande, aktiviteter för medlemmarna i föreningen och det går även att hyra gården året runt för privata tillställningar. Rödjegården går att hyra året runt, och är perfekt avpassad till exempelvis 50-årskalas, bröllop eller konferenser. Det finns glas och porslin för ca 40 personer och ett stort kök. Övernattningsmöjligheter finns också, men sängkläder ingår inte. Man kan hyra dagar, helger eller hela veckor. Företag och föreningar kan även hyra 3 timmar en vardag, för t.ex. styrelsemöte eller kurser.

Byggnad

Byggnadstyp

Tomt

Byggnadsår

Fastighetsbet.

Skårtorp 2:56

Energideklaration

Finns för närvarande inte

Byggnadssätt

Övrigt

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

299

Summa pantbrev

646000 kr

Servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Skårtorp GA:2 Last, Avtalsservitut: Vattenområde, 14-IM2-37/2167 Inskrivning, Nyttjanderätt tele, 32/1096 Inskrivning, Nyttjanderätt område, 37/2130

Driftskostnad

Totalt: 190 kr/år
Väg, samf.: 190 kr
Kommentar: Vägavgift för närvarande.

Tomt

Areal

3505 kvm

Typ

Naturtomt

Beskrivning

I dag är det en hel del träd och sly på tomten.Men när dessa är borta väntar en fin utsikt. Tomt säljs utan anslutning till el,vatten och avlopp.Köparen står kosnad för detta. Grannens avlopp ligger på tomten (samma ägare av tomt och grannhuset) möjligtvis kan man använda detta som avlopp, eller eventuellt flytta befintligt avlopp och att båda fastigheterna kan dela detta. Servitut får upprättas. Tomten är ej avstyckningsbar. Fiber i tomtgräns.

Närområde

Allmänt

Skårtorp är ett populärt och eftertraktat område mitt i naturen med fina badsjöar som Hornasjön och Sandsjön. Skårtorp är ett populärt och eftertraktat område mitt i naturen med fina badsjöar som Hornasjön och Sandsjön. Området har till stora delar bestått av sommarstugor men idag är det fler och fler som är åretruntboende.Landvetter Centrum ligger inte långt ifrån där finns all man kan önska av service, matbutiker, apotek, bank,cafe m.m. Resecentrum med bussar som ger bra kommunikationer.

Kommunikation

Bra kommunikationer med buss till Landvetter, Mölnlycke och Göteborg. Nära Landvetter flygplats om man ska flyga. Med bil når man Göteborg på runt 20 min och Borås på ca 35 min.

Närservice

Landvetter centrum ca 5 km bort har stor mataffär och flera småaffärer, restauranger och annan service.

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter. Mölnlycke är största orten, närmast flygplatsen ligger Landvetter och Härryda samt i öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnväg och till Landvetter flygplats.