Jägmästarvägen

HÄLLINGSJÖ, Mark
  • Ref. Nr. YE06362
  • Pris
    • 1.900.000 kr
    • Som utgångspris

Tomt

  • Tomtarea: 2386 m2

Välkommen på visning

  • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Välkommen till denna fina och i det närmaste byggfärdiga tomt om 2.386 kvm där du bygger ditt eget drömhus. Fastigheten ligger i naturskönt område och med gångavstånd till trevlig badplats. Positivt förhandsbesked finns. Kommunalt VA tillkommer om fn. 168.000:-. Vägavgift tillkommer med 75.000:-.

Interiör

Boarea

kvm

Rumsbeskrivning

NATURNÄRA ! En idyll på landet - men ändå så nära Göteborg. Idag finns två av fyra tomter kvar, en om 2 386 kvm och en om 2 655 kvm. Tomterna har ett vackert, soligt och fridfullt läge vid Stora Öresjön i Ubbhult, postadress Hällingsjö. Bygg ditt drömhus. Tomterna är så gott som byggklara och blir anslutna till kommunalt vatten och avlopp i slutet av 2018. Det finns förhandsbesked om huvudbyggnad om minst 200 kvm, och eftersom tomterna ligger utanför detaljplan så är möjligheterna stora att själv bestämma hur man vill bygga. Förhandsbesked för enfamiljsbostad/villa finns, bara att prata med kommunen vad ni vill bygga och lämna in en ansökan om bygglov. Fastigheterna ligger utanför detaljplanerat område och med samlad bebyggelse. Förhandsbesked från Marks kommun finns för nybyggnation av enbostadshus utan inredd vind och byggnadsarea om ca 200 kvm vardera. Samtliga hus är tänkta att få en enhetlig utformning med sadeltak om ca 38 graders lutning, betongplatta på mark och träfasad av järnvitrol. Vid infarten till området och på fastigheten 2:68 kommer det att uppföras två parhus och garage. Fastigheterna kommer att anslutas till kommunalt VA som finns framdraget hösten 2018. Kostnad fn. ca 168.000:-. För den gemensamma vägen, GA:3 i området tillkommer en kostnad av 75.000:-. Andel i samfällighet: 25 procent/fastighet. Pengarna kommer gå till mur/staket längsmed Jägmästarvägen, några gatlyktor, samt iordningställande av egna vägar när alla byggt färdigt. Vägen blir grusad, infarten till området breddas, staket samt belysning vid infart.Samfälligheten kommer tillsammans disponera över dessa pengar. Antal andelar: 4 st om vardera 25%. Tre badplatser finns inom gångavstånd, två med strand och en med brygga. Tomten har ett högt och trevligt läge, cirka 120 m över havet. Till tomterna hör en "egen" väg intill Stora Öresjön. Mycket orörd natur och badsjöar i området..

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Vatten/Avlopp

Kostnad för kommunalt vatten och avlopp tillkommer om ca 168.000:-.

Servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Håkankila S:1 = gemensam väg, GA:3 = Gemensamhetsanläggning som inrättas för väg enligt förrättningskarta. Vägen skall hållas farbar för trafik med motorfordon året om. Kostnad för vägsamfällighet tillkommer med 75.000:-. Lygnersvider GA:1 Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 1463IM-07/12113

Tomt

Areal

2386 kvm

Typ

Naturtomt och trädgårdstomt

Närområde

Allmänt

Hällingsjö är en av de minsta orterna i Härryda kommun och här bor ca 1 100 personer, de flesta i egna hus. I centrala Hällingsjö finns de enda flerfamiljshusen med totalt 14 lägenheter. Hällingsjö ligger naturskönt vid Gingsjön med stora skogar runt omkring. Möjligheterna till promenader och friluftsliv är stora. Vid Gingsjön finns en fin badplats. Där kan man också fiska.

Kommunikation

Bra pendlingsavstånd till Göteborg och Kungsbacka. Ubbhult ligger cirka 4 mil utanför Göteborg centrum. Med bil tar det cirka 30 minuter till Göteborg centrum och cirka 20 minuter till Kungsbacka centrum. Landvetter cirka 15 minuter, 20 km. Längs Ubbhultsvägen trafikerar Västtrafik med buss 740 som går till Kungsbacka. Cirka 7 kilometer från tomten ligger Härryda och Källarbackens bensinstation och pendel-parkering. Här går buss 300 till Göteborgs centrum på 30 minuter. Bussen går oftast var 15:e minut. Från Hällingsjö buss 300 eller 330 till Göteborg.

Närservice

I centrala Hällingsjö finns livsmedelsbutiken Allöppet som har öppet varje dag. Här finns även ett par småbutiker och en bensinstation. Hällingsjö skola är en F-5 skola med ca 100 elever som också har fritidshem. Här finns även Björkängens Förskola. Ungefär 2,5 km från tomten ligger Ubbhults kapell och Kråkereds bygdegård med boulebana. 100 m längre fram ligger den kommunala förskolan. Ubbhultskolan har cirka 60 elever fördelade på förskoleklass upp till årskurs tre. Dessutom finns ett integrerat fritidshem. Idrotts- och slöjdundervisningen sker i Sätilaskolan. Eleverna går vidare till mellan- och högstadiet i Sätila. Buss från Källarbacken till Sätilaskolan tar cirka 15 minuter.I området finns många hästgårdar med möjlighet till inackordering, bland annat Sjönnerhemsgården med paddock och ridhus. På orten finns ett antal arbetsplatser, Hällingsjö Hus AB, Ubbhults snickerifabrik, Interiörhuset i Väst och Lilla Smultronstället. I närheten finns även en gårdsbutik där bonden säljer egenodlade grönsaker och annat.

Övrigt

IFK Hällingsjö är en livaktig förening som betyder mycket för den lilla ortens sociala gemenskap.