Näsetvägen

MÖLNLYCKE - Benareby, Härryda
  • Ref. Nr. YE06367
  • Pris
    • 2.700.000 kr
    • Som utgångspris

Tomt

  • Tomtarea: 2480 m2

Välkommen på visning

  • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Underbar tomt med egen strandrätt. Tomten ligger i ett fantastiskt och eftertraktat område med hästhagar och gårdar inpå knuten.
Strandrätt i Yxsjön som är badsjö, här ses en och annan bastuflotte flyta förbi och i omgivningarna även rådjur o älg.
Närhet till busskommunikationer.

Interiör

Boarea

kvm

Rumsbeskrivning

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Vatten/Avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas.

Servitut etc.

Fornlämning, beslutad Strandskydd, avregistrerad Datum: 1975-06-30 Fastigheten är fn samtaxerad med 2:4. Möjligheten till byggnation bör prövas genom ansökan om förhandsbesked med hänsyn till att översiktsplanen egentligen säger nej för byggnation väster om flygplatsen. Fastigheten ligger dessutom inom strandskyddat område och kan vara svårt att få beviljat ett bygglov. På fastigheten finns fornlämning och som fastighetsägare måste man kontakta länsstyrelsen i sitt län om man planerar att göra ett ingrepp på eller intill en fornlämning.

Tomt

Areal

2480 kvm

Närområde

Allmänt

Benareby är beläget mellan sjöarna Nordsjön, Yxsjön, Finnsjön och Gravsjön. De flesta bostadshus är före detta fritidshus, men där finns även några äldre gårdar. Historiskt var Benareby känt för sin tillverkning av trätunnor, främst till fiskberedningsindustrin. Tunnbindartraditionen har levt vidare enda in i vår tid.

Närservice

Mölnlycke centrum erbjuder det mesta både inom service och affärer. Här finns vårdcentral, arbetsförmedling, apotek, optiker, systembolag, banker, post, mataffärerer, blomsteraffärer, bokhandel, inredningsbutiker, klädaffärer, delikatessaffärer, leksaksaffär, dataaffär, videobutik, hälsokost, cykel- och sportaffär, bijouterier & smycken, skomakare, frisör, resturanger & caf'éer, torghandel, bensinstation, byggvaruhus, träningsanläggningar mm

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter. Mölnlycke är största orten, närmast flygplatsen ligger Landvetter och den lilla orten Härryda samt i öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnväg och till Landvetter flygplats.