Näsetvägen 6

MÖLNLYCKE - Benareby, Härryda
 • Ref. Nr. YE06379
 • Pris
  • 13.000.000 kr
  • Som utgångspris

Gård

 • Antal rum: 6 rum
 • Boarea: 215 m2
 • Tomtarea: 399146 m2
 • Biarea: 30 m2

Välkommen på visning

 • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Varmt välkommen till detta paradis beläget i Benareby. Här köper du hela näset med strandrätt, egna badplatser och möjlighet till brygga för båten. Till fastigheten här ca 39 ha mark bestående av tomtmark, betesmark samt avverkningsbar skogsmark, se bif, skogsbruksplan. Skogen har värderats till 5.200.000:- den 22.10.2018.
Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Interiör

Antal rum

6

Boarea

215 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i denna välvårdade och välskötta huvudbyggnad ! Här kommer vi in i entrén med plastmatta på golv, nyare entrédörr, 2-glasfönster, trappa till källare och trappa till övervåning. Direkt till vänster ligger det stora "bonna"köket med plats för matbord och den obligatoriska kökssoffan. 2 härliga "gamla" skafferi, kyl och frys samt spis med häll. Plastmatta på golv. Vid köket ligger även tvättrummet med plastmatta på golv, handfat, 2 vägghängda skåp samt tvättmaskin. Rum nr 1 har plastmatta på golv. Verandan som är relativt nybyggd har parkettgolv och utgång till trädgården samt en skjutdörrsgarderob. Rum 2 har en öppen planlösning till rum 3. I båda rummen finns kakelugnar som värmer gott vid kalla höst- och vinterkvällar. Här tillbringas det många och långa kvällar över en bit mat och vacker utsikt. Vi går nu upp en våning och i hallen ligger trägolv samt pärlspont på väggar. Trätak. 3 bra sovrum varav ett med textilmatta och övriga med linoleumgolv. Stora rejäla kattvindar som även de kan användas som sovrum/arbetsrum. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Källaren består av en naturstensgrund och har två stora utrymmen och i det ena finns bl.a. varmvattenberedaren och pumpen.

Byggnad

Byggnadstyp

1 1/2-plansvilla med delvis källare

Byggnadsår

1910 2007 Nytt yttertak- bandfalsad plåt 2009 Kök ommålat, nya köksluckor 2012 Nybyggnation av veranda Invändig målning 2012-2013 Renovering tvättrum 2013 Ny fasad söder, väster och farstun Renovering elsystem, våning 1 - inget årtal Vattenledningar renoverade - inget årtal Vv-beredare ca 10 år. Nyare ytterdörr.

Uppvärmning

Direktverkande el, Kakelugnar

Fastighetsbet.

Benareby 2:4 & 2:11

Energideklaration

Utförd: 2018-10-25 00:00
Energiprestanda: 80
Energiklass: E

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/platta
Stomme: Trä
Fasad: Trä, söder & väster 2013
Fönster: 3-glas från 2015 utom några få 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Bandfalsad plåt från 2007
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

120

Taxeringsvärde

5437000 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten året om - grävd brunn. Avlopp saknas

Tillträde

Enligt överenskommelse

Servitut etc.

Samfällighet: Härryda Benareby S:3 Avtalsservitut Ledning Mm Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 14-IM2-65/211.1 Last: Ledningsrätt Starkström, 1441-1253.1 Skattetal: Mantal 1/4 Generalplan (1980-03-27) Strandskydd (1975-06-30) Byggnadsplan (1960-06-04) Fornlämning (5 st) Bifogat finner ni en karta som visar områden med höga naturvärden, s k "nyckelbiotoper". De är gula på kartan. Det finns även några gröna områden, dessa är klassade som "objekt med naturvärden", dvs de kommer på sikt att bli nyckelbiotoper. Skogsbolag bör inte ta sig an uppdrag där det innebär att avverka nyckelbiotoper. Med finns också en karta som visar planerad gräns för det blivande naturreservatet (grön, streckad linje). Vid reservatsbildning får markägaren ersättning för skogens värde + 25% påslag. Skyddsarbetet har inte påbörjats i området ännu och därför har markägarna inte fått information om detta ännu. Totalt är det ca 25 ha av skogen som är tänkt att ingå i det blivande naturreservatet. På Skogsstyrelsens hemsida finns information om alla nyckelbiotoper via Skogens Pärlor, där man kan söka upp ett område via karta eller fastighet. Bifogat finns även de fem nyckelbiotoperna som berör Benareby 2:11 Det är Johanna Andréasson som kommer att hålla i skyddsarbetet kring Yxsjön. Hon nås 010-2244470 och johanna.andreasson@lansstyrelsen.se. Om någon intresserad köpare vill ha mer information kring detta så får de gärna höra av sig till henne. Fastigheten är fn samtaxerad med 2:4. Möjligheten till byggnation bör prövas genom ansökan om förhandsbesked med hänsyn till att översiktsplanen egentligen säger nej för byggnation väster om flygplatsen. På fastigheten finns fornlämning och som fastighetsägare måste man kontakta länsstyrelsen i sitt län om man planerar att göra ett ingrepp på eller intill en fornlämning.

Driftskostnad

Totalt: 20300 kr/år
El: 18000 kr
Väg, samf.: 2000 kr
Sotning: 300 kr
Beräknat antal pers: 2 st

Tomt

Areal

399146 kvm

Beskrivning

Tomtarea 1000 m².

Närområde

Allmänt

Benareby är beläget mellan sjöarna Nordsjön, Yxsjön, Finnsjön och Gravsjön. De flesta bostadshus är före detta fritidshus, men där finns även några äldre gårdar. Historiskt var Benareby känt för sin tillverkning av trätunnor, främst till fiskberedningsindustrin. Tunnbindartraditionen har levt vidare enda in i vår tid.

Närservice

Mölnlycke centrum erbjuder det mesta både inom service och affärer. Här finns vårdcentral, arbetsförmedling, apotek, optiker, systembolag, banker, post, mataffärerer, blomsteraffärer, bokhandel, inredningsbutiker, klädaffärer, delikatessaffärer, leksaksaffär, dataaffär, videobutik, hälsokost, cykel- och sportaffär, bijouterier & smycken, skomakare, frisör, resturanger & caf'éer, torghandel, bensinstation, byggvaruhus, träningsanläggningar mm

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter. Mölnlycke är största orten, närmast flygplatsen ligger Landvetter och den lilla orten Härryda samt i öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnväg och till Landvetter flygplats.