Kyrkvägen 18 L

MÖLNLYCKE - Centrum, Härryda
  • Ref. Nr. YE06382
  • Pris
    • 1.995.000 kr
    • Som utgångspris
  • Bud: 1850000 Kr - Budhistorik

Lägenhet

  • Antal rum: 2 rum
  • Boarea: 75,8 m2

Välkommen på visning

  • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Äntligen en 2:a om 75,8 kvm i den eftertraktade BR-föreningen Svarvaren mitt i Mölnlycke centrum. Här gäller för köparen en miniålder av 55 år. Lägenheten är ljus och trivsam och har en härlig inglasad balkong. Balkongen i sydvästligt läge. Gemensamhetshus för trevliga aktiviteter. P-plats går att hyra.

Interiör

Antal rum

2

Boarea

75,8 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna trevliga och välskötta BR-lägenhet om 2 rum o kök, 75,8 kvm belägen i eftertraktad +55-förening, innebärande att köparen måste vara minst 55 år. Här kommer vi in i en trevlig hall med bra avhängningsmöjligheter. Direkt till vänster ligger det trevliga köket med gott om plats för matbord. Köket har nyare köksinredning i en svag gråaktig ton. Kyl, frys, spis och ugn. På golv linoleummatta. Mellan kök och sovrum finns en mycket praktisk klädkammare / förråd. Sovrummet är rejält tilltaget och har plats för både dubbelsäng och skrivbord om så önskas. Vardagsrummet är rektangulärt och här ryms både matsalsgruppen och soffgruppen, på golv en vacker parkett. Utgång till inglasat balkong. Helkaklat duschrum med tvättstugedel. Dusch, toalett, handfat, tvättmaskin, tvättbänk och tvättho.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med bostadsrätter

Byggnadsår

1991

Hiss

Ja

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbet.

Hulebäck 1:66

Energideklaration

Utförd: 2010-01-19 00:00
Energiprestanda: 77

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Källarförråd.Tvättstuga i gemensamhetsgården.

Gemensamhetslokal med tillgång till bastu och allaktivitetsrum. Användes även för uthyrning. HSB BRF Svarvaren består av 47 stycken BR-lägenheter och 35 st parkering. GÅRDSHUSET En lokal finns i Gårdshuset och är till för olika aktiviteter. Här pågår lättgympa och på torsdagar serveras gemensamt kaffe. Ett tappert gäng av de boende går ofta en gemensam promenad och fikar efteråt. Fritidskommittén anordnar också andra aktiviteter såsom midsommarsill, julgröt, filmkväll musikafton och vårfest. I ett av sällskapsrummen finns ett mindre bibliotek. I det inre rummet finns två vävstolar uppsatta. Motionsrum finns att tillgå. Det går även att hyra lokalen för privata fester för en mindre kostnad. Efter 24.00 måste ljudnivån dämpas med tanke på grannar. Lokalen skall alltid lämnas i samma städade skick och disken skall vara undanplockad som när man kom. Det finns utrustning för 50 personer. Det finns även en egen boulebana. ÖVERNATTNINGSLÄGENHET Föreningen har en lägenhet i hus nr 16, 1tr för uthyrning om man får övernattningsgäster. Det kostar 125 SEK/natt för våra boende att hyra den. För utomstående kostar det 225 SEK/natt. LITE HISTORIA OM SVARVAREN Mölnlycke AB startade sin verksamhet 1949. Det var en textilindustri. Under andra halvan av 1800-talet svängde konjunkturen kraftigt och detta orsakade ofta ekonomiskt avbräck för en renodlad textilindustri. För att mildra konjuktursvängningar beslöt företaget omkring 1890 att differentiera verksamheten och starta en möbelindustri i Hulebäcksfabriken i den byggnad som idag ingår i gymnasiet. Man satsade på kvalitetsprodukter till kontor, hotell och andra publika lokaler. Företaget skaffade lokaler för utställning och försäljning i Stockholm, Göteborg och Malmö. 1906 invigdes det nuvarande riksdagshuset i Stockholm och bänkarna samt övrig träinredning i de båda plenisalarna - en för första kammaren och en för andra - tillverkades vid fabriken i Mölnlycke. Inredning och bänkar finns fortfarande kvar. Vid Mölnlycke AB:s konkurs 1906 lades möbeltillverkningen ner. Men i Mölnlycke fanns ju ingen tradition av möbler så varifrån skulle man få kvalificerad arberskraft. Sådan fanns i Östergötland och därifrån hämtades snickare, träsnidare och svarvare. En av dessa var Erik Johansson som gick under namnet "Svarvaren". Han gifte sig med Hanna Severinsson och de byggde en villa där BRF Svarvaren nu ligger. Paret fick barnen Alf, Margit och Nils. Alf och Nils startade handelsträdgård på föräldrahemmets mark, i trädgården och i affären Trädgårdshallen i Göteborg arbetade Margit. Margit gifte sig med Sigvard Östberg och paret fick två pojkar varav Sven Östberg är den kände Revykungen på Wendelsberg. När bostadsrättsföreningen skulle ha ett namn var Svarvaren det naturliga.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

5130 kr/mån, Inkl. värme, vatten, TV via fiber

Driftskostnad

Totalt: 3600 kr/år
El: 3600 kr
Beräknat antal pers: 1 st
Kommentar: Elkostnaden utgör hushållsel.

Närområde

Allmänt

Mölnlycke är en livfull ort som hela tiden utvecklas och är centralort för Härryda kommun. Här blandas service, affärsliv, kultur med olika typer av boende med vackra grönområden med fina badplatser.

Kommunikation

Mölnlycke är beläget ca 12 kilometer från Göteborg. Goda kommunikationer in till Göteborg med buss, tåg eller bil. Med direktbuss tar det ca 15 min till Korsvägen och med tåg nås Göteborgs centralstation på 15 min.

Parkering

I Mölnlycke finns ca 900 gratisparkeringar.

Närservice

Mölnlycke centrum erbjuder det mesta både inom service och affärer. Här finns vårdcentral, arbetsförmedling, apotek, optiker, systembolag, banker, post, mataffärerer, blomsteraffärer, bokhandel, inredningsbutiker, klädaffärer, delikatessaffärer, leksaksaffär, dataaffär, videobutik, hälsokost, cykel- och sportaffär, bijouterier & smycken, skomakare, frisör, resturanger & caf'éer, torghandel, bensinstation, byggvaruhus, träningsanläggningar mm.

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnväg och till Landvetter flygplats.