Bryggerivägen 12

RÄVLANDA - Centrum, Härryda
 • Ref. Nr. YE06406
 • Pris
  • 1.985.000 kr
  • Som utgångspris
 • Bud: 2900000 Kr - Budhistorik

Villa

 • Antal rum: 5 rum
 • Boarea: 130 m2
 • Tomtarea: 1270 m2
 • Sovrum: 3-4 sovrum
 • Biarea: 70 m2

Välkommen på visning

 • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Mitt i Rävlanda centrum ligger denna hemtrevliga villa om 130 + 70 kvm samt garage med lägenhet ovan och växthus. Friköpt tomt om 1270 kvm. Huvudbyggnaden består idag av två lägenheter men kan enkelt ändras till 1. Praktisk källare under hela huset. Gångavstånd till affärer, vårdcentral, busskommunikation mm.

Interiör

Antal rum

5

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

Trevlig villa från 1956 belägen i lugnt och barnvänligt område. Villan består idag av två lägenheter och källare under hela huset. Vi kommer in i den yttre hallen som har plastmatta på golv, trappa till övervåning, trappa till källare. Avhängningsmöjligheter. Den inre hallen har plastmatta på golv. Direkt till vänster ligger sovrum 1 som har trägolv. Ytterligare 1 sovrum finns på detta plan, trägolv och garderobsvägg. Vardagsrummet har plats för både soff- o matsalsgrupp. Utgång till uterum med direktaccess till trädgården. Köket är ett matlagningskök med separat matplats. Vitmålade köksluckor, kyl/frys,spis o fläkt. Badrummet har klinkergolv och delvis kakel, badkar, toalett o handfat.Nu går vi upp en våning och här finner vi en lägenhet om 2 rum o kök. Allrum / sovrum med stor kattvind som används till klädkammare. Sovrum även detta med kattvind för förvaring. Kök med träluckor, diskbänk, kyl/frys. Enkelt att omvandra till tre sovrum på övervåningen. Källaren har tvättstuga med tvättmaskin, tvättho, pannrum, hobbyrum samt gott om förrådsutrymmen. Här finns dessutom drömmen för den som söker ett stort garage att meka i, stort och rejält. På övervåningen till garaget finns en mindre lägenhet om 1 rum och kök, lågt till tak. För den odlingsintresserade står växthuset och väntar. Välkommen !

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Pellets/Elpanna 2005

Fastighetsbet.

Rävlanda 4:69

Energideklaration

Utförd: 2019-02-05 00:00
Energiprestanda: 125
Energiklass: E

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Betong
Fasad: Eternit
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Takpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Inglasat uterum. Garage med lägenhet ovan. Växthus.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1459000 kr

Summa pantbrev

249000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Mulbete, 14-IM2-13/38 Last, Avtalsservitut: Väg, 14-IM2-23/135 Last, Avtalsservitut: Brunn mm, 14-IM2-26/59

Driftskostnad

Totalt: 23150 kr/år
El: 17200 kr
VA: 4400 kr
Renhållning: 1150 kr
Sotning: 400 kr
Kommentar: Uppvärmningen har skett med el, Pelletspannan har ej använts under senare tid.

Tomt

Areal

1270 kvm

Typ

Trädgårdstomt

Närområde

Allmänt

Rävlanda ligger i storslagen natur mitt emellan Göteborg och Borås. Orten består till större del av skogs- och jordbruksbygd. Vid Storåns dalgång kan du vandra i vacker natur. Badplats finns vid Rammsjön. Här finns fin natur och vandringsleder t.ex. Vildmarksleden.

Kommunikation

Från Rävlanda når du med bil Landvetters flygplats på ca 15 min, Göteborg på ca 25 min och Borås på ca 25 min. Goda pendlingsmöligheter finns med tåg och buss. Gratis pendlingsparkering vid stationen.

Närservice

I Rävlanda centrum finner du livsmedelsaffär med post och ATG, vårdcentral, bibliotek, restauranger, pizzerior, Gärdets förskola, Fiskens förskola, familjedaghem och Rävlanda skola (F-9). Här finns också idrottshall och fotbollsplaner med både gräs- och grus.

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnväg och till Landvetter flygplats.