Åsvägen 21

MÖLNLYCKE - Djupedalsäng, Härryda
 • Ref. Nr. YE06452
 • Pris
  • 5.495.000 kr
 • Bud: 5210000 Kr - Budhistorik

Villa

 • Antal rum: 6 rum
 • Boarea: 134 m2
 • Tomtarea: 1316 m2
 • Sovrum: 4-5 sovrum
 • Biarea: 60 m2

Välkommen på visning

 • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

F Ö R B E S I K T I G A D - se protokoll nedan !
Välkommen till denna 6-rumsvilla om 134+60 kvm, belägen i populära och idylliska MÖLNLYCKE - Djupedalsäng. Det här är ett vackert, öppet och trivsamt boende med stora sällskapsytor, utmärkt planlösning, braskamin och vackert ljusinsläpp. Villan har även öppen planlösning och fönster i flera väderstreck .

Villan står på en rogivande, lättskött och barnvänlig trädgårdstomt med välskött gräsmatta, fruktträd och ett förråd.

Det här hemmet är som gjort för en barnfamilj, perfekt beläget i MÖLNLYCKE - Djupedalsängs hjärta. Nära bland annat trevlig ICA-affär och Pizzeria Ferrari med fantastiskt goda pizzor, Finnsjön med sitt upplysta elljusspår runt sjön och Sjövalla Frisksportklubbs klubbstuga där du kan bada bastu eller köpa kaffe efter en trevlig promenad runt Finnsjön. Gångavstånd till förskolor, skolor, busskommunikation, bad, naturområde mm.

Varmt välkommen till Åsvägen!

Interiör

Antal rum

6

Boarea

134 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna gedigna villa om 134+60 kvm. Här kommer vi in i entréplan som har en plastmatta på golv och bra avhängningsmöjligheter. Direkt till vänster ligger den praktiska och stora groventrén som även använts som hobbyrum. Tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp, bergvärmepump och garderober ligger vägg i vägg med groventrén. Här är det plastmatta på golv och våtrumstapet. I anslutning till tvättstugan ligger en trevlig bastu och dusch. Gästtoalett. Det mysiga allrummet i vinkel har även en braskamin där familjen ofta suttit under kyliga höst- och vinterkvällar. Vinkeln byggs enkelt om till ett sovrum för den som så önskar. Det stora föräldrasovrummet ligger även det på detta plan och har en praktisk klädkammare. Nu går vi upp en trappa och här är familjens stora samlingsplats - vardagsrummet som är generöst tilltaget. Här samsas både unga och äldre i en annorlunda planlösning. Ett vackert parkettgolv och ljusa tapeter. Från vardagsrummet finns två utgångar till den härliga balkongen med terrasserna. På detta plan finns dessutom 3 bra sovrum med en garderob i varje, badrum med badkar, handfat, toalett och badrumsskåp. Köket är ett trivsamt matlagningskök med träluckor, rejäla arbetsbänkar, spis med häll, fläkt, diskmaskin, micro, kyl o frys. Matplatsen ligger i del av vardagsrummet. På fastigheten finns även ett garage och ett förråd.

Byggnad

Byggnadstyp

Suterrängvilla

Byggnadsår

1982

Uppvärmning

Bergvärmepump - IVT Greenline HT Plus C6, Braskamin

Fastighetsbet.

Hönekulla 1:288

Energideklaration

Utförd: 2019-07-24 00:00
Energiprestanda: 198
Energiklass: C

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

1985 Nybyggnation garage. 1988 Braskamin. 1992 Installation centraldammsugare. 2008 Installation bergvärme. 2011 Nytt yttertak. 2013 Nya fönster och ny fasadpanel södergaveln. Ommålning hela huset. 2015 Nya markiser. 2016 Ommålning grundmur. 2017 Fiber inkopplat. 2017 Ny diskmaskin.

Garage och förråd

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4146000 kr

Summa pantbrev

1606300 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Tillträde

enligt överenskommelse

Servitut etc.

Samfällighet: Härryda Hönekulla S:8 Avtalsservitut Ledning Mm Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 14-IM2-80/4901.1

Driftskostnad

Totalt: 27840 kr/år
Uppvärmning: 21400 kr
VA: 6040 kr
Sotning: 400 kr
Beräknat antal pers: 2 st
Kommentar: Va-kostnaden inkluderar sopor.

Tomt

Areal

1316 kvm

Typ

Naturtomt och trädgårdstomt

Närområde

Allmänt

Ett mycket barnvänligt och lugnt område med gång och cykelväg till dagis och skolor. Närhet till badplats i Finnsjön med bad och bastumöjligheter.

Kommunikation

Djupedalsäng ligger ca 10 minuters gångväg söder om Mölnlycke centrum. Från Djupedalsäng går bussförbindelser till Mölnlycke centrum och direkt till Göteborg. I centrum finns järnvägsstationen med pendelparkering.

Närservice

Djupedalsäng har egen ICA-affär, flera förskolor och Djupedalskolan och Furuhällsskolan. Här ligger också Djupedals idrottsplats med fotbollsplaner och idrottsanläggning. Mölnlycke centrum på 10 minuters gångväg har expanderat de senaste åren, här hittar du det mesta du kan önska dig av social service stora mataffärer, apotek, vårdcentral, tandläkare, optiker, systembolag, post, bibliotek, frisörer, designbutiker, klädbutiker, zooaffär, torghandel, mobil- & TV-affär m.m. Här finns även byggvaruhus samt stor trädgårdshandel.

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om vandringsleder och fantastiska vyer. Mölnlycke är största orten. Närmast flygplatsen ligger Landvetter och den lilla orten Härryda. I öster finns Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. 2008 ökade befolkningen med hela 1.9 procent. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnvägen och till Landvetter flygplats.