Daggkåpevägen 6

HÄRRYDA, Härryda
  • Ref. Nr. YE06497
  • Pris
    • 3.495.000 kr
  • Bud: 3640000 Kr - Budhistorik

Villa

  • Antal rum: 8 rum
  • Boarea: 166 m2
  • Tomtarea: 1506 m2

Välkommen på visning

  • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Välkommen till denna trevliga och fräscha villa från 2002 om 166 kvm + generationsboende om ca 20 kvm. Villan ligger i ett trevligt mindre område i Ryahed med lekplatser i närområdet. Busskommunikation nästan direkt utanför dörren. Närhet till fin badplats och mysiga strövområden med möjlighet till svamp- och bärplockning eller sköna avkopplande promenader.
Villan innehåller 8 rum och kök och en härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Villan är hållen i ljust och kakel och klinker i tidstypiska färger. Ett generationsboende är vidbyggt och innehåller ett stort rum med ryggåstak, avhängningsmöjligheter samt helkaklat duschrum med dusch, toalett och handfat med kommod. Trivsam trädgård med härliga träaltaner varav en under tak. Gott om gräsytor för lek o spring eller odling.

Interiör

Antal rum

8

Boarea

166 kvm

Rumsbeskrivning

Här kommer vi in i en pretentiös hall med bra avhängningsmöjligheter. Öppen planlösning mellan hall, kök och vardagsrum. Köket har vit skåpsinredning och maskinparken hållen i svart - mycket effektfullt. Kyl, frys, Integrerad diskmaskin, micro, Ugn med häll samt fläkt. Diskbänksskydd av kakel. I köket finns en köksö med lådförvaring samt 6 st stolar där familjen intagit frukostar och enklare måltider. Vardagsrummet har ett fint parkettgolv och tak i nock , spotlights och utgång till träaltanen. Här finns även trappan till övervåningen. I bortre ändan av huset ligger tvättstugan, två sovrum och det helkaklade badrummet. Tvättstugan har klinkergolv och tvättmaskin samt avlastningsytor och förrådsmöjligheter. Här står även pannan en IVT 490. Sovrummen har båda trägolv, det ena med en praktisk skjutdörrsgarderob och ytterligare garderober. Badrummet är stort och helkaklat med dusch med glasdörrar, Bubbelbadkar i hörn, Toalett, handfat med kommod, vägghängt spegelskåp samt väggfast skötbord. Vi går nu upp en våning och här ligger övriga 4 sovrum. Samtliga mellandörrar är av laserad furu, paneltak samt spotlights. Sovrum 2 och 4 har tak i nock. På detta plan finns dessutom ett trivsamt allrum och en kaklad toalett med handfat o kommod samt spegel. På ena gaveln av huset finns en generationslägenhet som har tak i nock, rum med trägolv, två garderober samt helkaklat duschrum med dusch med glasdörrar, toalett och handfat.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

2002

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump - golvvärme + radiatorer

Fastighetsbet.

Bugärde 1:23

Energideklaration

Utförd: 2019-06-13 00:00
Energiklass: E

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund + mindre del källare
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Taktegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Renoveringar - Ombyggnader - Tillbyggnader : 2008 Nya takkupor 2012 Nytt bjälklag ovan kök/hall 2014 Nytt kök samt toalett övervåning 2017 Vidbyggt förråd byggdes om till generationsboende

2017 byggdes förråd om till generationsbostad : allrum med trägolv, helkaklat duschrum med dusch - glasdörrar, toalett och handfat med kommod

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2472000 kr

Summa pantbrev

1880000 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Fastigheten är ansluten till Ryaheds Samfällighetsförening, där föreningen regelbundet tar vattenprover för att säkerställa vattnets kvalitet. Fn är det 53 st hushåll som är anslutna till föreningen. Inom kort kommer fastigheterna i området att anslutas till kommunalt VA.

Tillträde

kan ske omgående

Servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Härryda Bugärde GA:10

Driftskostnad

Totalt: 26000 kr/år
Uppvärmning: 16400 kr
VA: 9600 kr
Kommentar: Fastigheten betjänas fn av vatten från Ryaheds Samfällighet.

Tomt

Areal

1506 kvm

Typ

Trädgårdstomt

Beskrivning

Plan trädgårdstomt med gott om plats för barnens studsmatta eller köksodling.

Närområde

Allmänt

Härryda kommun ligger i den expansiva Göteborgsregionen mellan Göteborg och Borås. Kommunen är tre mil från väster till öster. Här möts du av en fantastisk och omväxlande natur med underbara vandringsleder och 200 inbjudande sjöar. Mölnlycke är största orten, Landvetter och den lilla orten Härryda ligger närmast flygplatsen och i östra delarna ligger Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här finns fantastiska möjligheter för bl.a. bad, kanotturer, segling, fiske, golf och hästupplevelser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnvägen och till Landvetter flygplats.

Kommunikation

Bra bilvägar med väg 40 som största väg genom hela Härryda. Tågstationer i Mölnlycke, Hindås och Rävlanda. Bra bussförbindelser med direktbussar både till Göteborg, Borås och Mölndal. Pendelparkering vid tågstationer, större bussstationer och Landvetter flygplats.

Närservice

Närhet till Landvetter Centrum där all tänkbar service finns. Matbutiker, apotek, konditori, blomsterbutik med mera.