Kvarnbygatan 27

MÖLNDAL - Kvarnbyn, Mölndal
  • Ref. Nr. YE06503
  • Pris
    • 2.300.000 kr
    • Som utgångspris

Lägenhet

  • Antal rum: 1 rum
  • Boarea: 43 m2

Välkommen på visning

  • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Välkommen till denna nyproducerade bostadsrättslägenhet om 1 rum o kök belägen på våning 5/6 i eftertraktade Kvarnbyn. Inflyttning februari - mars. Lägenheten är ljus och luftig och har en härlig balkong i söderläge.Tänk att få flytta in i en alldeles ny lägenhet där ingen annan bott tidigare !
Brf Mariedahl ligger högst upp på Kvarnbyterrassen mellan Störtfjället och Kvarnbyn. Här finns den fina naturen på ena sidan och bygdens historia i Kvarnbyn på andra. Det finns härliga lummiga trädgårdar med plats för att bara njuta eller leka med barnen.

Interiör

Antal rum

1

Boarea

43 kvm

Rumsbeskrivning

Nyproducerad bostadsrättslägenhet om 1 rum o kök samt duschrum. Genomgående i lägenheten är att det ligger ett vackert ekparkettgolv och väggarna är målade i ljus nyans. Vi kommer in i hallen som har bra avhängnings- och förvaringsutrymmen. Direkt till vänster ligger duschrummet som har kakel och klinker. Vägghängd WC, handfat med kommod,spegel med belysning. Dusch, handdukskrokar, toalettpappershållare och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare. Bänkskiva i laminat, väggskåp med belysning, Spotlights i tak. Vardagsrummet har ekparkettgolv och ljust målade väggar, öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Vardagsrummet har utgång till balkong om 7 kvm. Köket har vitmålad köksinredning, diskmaskin, kyl/frysskåp, induktionshäll, inbyggnadsugn och inbyggd micro. Underlimmad diskbänk med laminatbänkskiva. Kakel ovan diskbänk. I vardagsrummet finns en avskild del - sovalkoven.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med bostadsrätter

Byggnadsår

2018-2019

Hiss

Ja

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbet.

Kvarnbyterrassen 6

Energideklaration

Finns för närvarande inte
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Gemensamt sophus. Parkeringsanläggning med 1 plan garage och 1 plan markparkering. Gästparkering i området. Cykelrum. Lägenhetsförråd. Gemensamhetslokal. Gästlägenhet. Tvättstuga.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

2551 kr/mån, Inkl. värme, 100/100 Mbit bredband, digitaltv och IP-telefoni.

Driftskostnad

Totalt: 3600 kr/år
El: 3600 kr
Beräknat antal pers: 2 st
Kommentar: Kostnaden uppskattad.

Närområde

Allmänt

Kvarnbyn är populärt område med kulturminnesmärkta hus nära Mölndals centrum. Här bor man lugnt med närhet till allt med gångavstånd till Mölndals centrum. Här finns den vackra forsen och mycket gröna områden.

Kommunikation

Kvarnbyn ligger ca 750 m öster om Mölndals centrum med mycket väl utbyggd lokaltrafik med spårvagn, buss och tåg. I Kvarnbyn går bl.a buss 751, 752 och 756.

Parkering

Det finns parkering på flera ställen bl.a. kring Mölndals museum, vid Gamla torget och högst upp på Görjelycksgatan.

Närservice

I Kvarnbyn ligger Gamla torget där det bl.a. finns pizzeria, thairestaurang, kiosk, frisör, fotvård, Kråkans krog samt Mölndals Kulturskola. I Kvarnbyn finns flera museum: Möndals museum, Kvarnbygården, Landbruksmuséet och Industrimuset. Kvarnbyn ligger på gångavstånd till Mölndals centrum med dess stora utbud av service.

Övrigt

I Kvarnbyn har bott människor sen stenåldern vilket man kan se på Mölndals museum som har rester på en 8.000 år gammal boplats som då låg vid havsstranden. Redan på 1300-talet fanns kvarnar längs de stora fallen och man kunde fiska både ål och lax. På 1800-talet växte industrier fram längs Göteforsliden och mark uppläts till bostäder. Området delades in i s.k. rotar som än idag finns kvar i vissa adresser. Kvarnbyn var en tättbefolkat plats med livlig handel. Idag är de flesta hus omsorgsfullt renoverade och hela Kvarnbyn är ett mycket eftertraktat och pittoreskt område för boende.