Bergsvägen 15

HÄLLINGSJÖ - HÄGNEN, Mark
 • Ref. Nr. YE06567
 • Pris
  • 2.995.000 kr
  • Slutpris
 • Bud: 2995000 Kr - Budhistorik

Villa

 • Antal rum: 3 rum
 • Boarea: 85 m2
 • Tomtarea: 1191 m2
 • Sovrum: 2-3 sovrum
 • Biarea: 6 m2

Välkommen på visning

 • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Välkommen till detta lilla paradis som ligger högt beläget i Hägnen och med fantastisk utsikt över Östra Ingsjön och Hägnendalen. Ett mindre bostadsområde med naturen precis inpå knuten och ca 30 minuters bilväg till Göteborg, Borås eller Kungsbacka. Mycket trevlig och fräsch 1-plansvilla, ett bekymmersfritt villaägande och med näst intill ingen insyn. Med samtliga byggnader nymålade njuter ni av fikapausen och utsikten från en av de två altandäcken. Vid entrén finns en mysig uteplats under tak med gott om plats för gästerna. Under tiden sköter robotgräsklipparen trädgården. Med en härlig cykeltur genom skogen nås både förskola och skola. Efter arbetsdagen mår ni gott av ett dopp i sjön eller varför inte en tur med båten? Luft/luftvärmepumpen sörjer för låga värmekostnader och till kvällen tänds gärna en brasa för att öka mysfaktorn. Bra med förvaringsutrymme i krypgrunden som har gjutet golv och ståhöjd. Till helgens middag med vänner rymmer gäststugan 4 personer. Fiber installerat.

Interiör

Antal rum

3

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning

Vi välkomnas in i entrén som är generöst tilltagen och med bra plats för avhängning samt har ett snyggt mörkt golv. Rakt fram finner vi badrummet med duschkabin, handdukstork, handfat med badrumsmöbel och toalett. Här finns även tvättstugeavdelningen med tvättmaskin från 2016, tvättho samt förvaringsskåp. Plastmatta och väggmatta. Nu kommer vi in i det härliga öppna vardagsrummet och köket. Hela ytan har ett praktiskt laminatgolv. Vardagsrummet har stora fönsterpartier med en ljuvlig utsikt över nejden och badsjön. Spotlights i tak och en värmande braskamin för många och långa vår-, höst- och vinterkvällar och inte minst för mysfaktorn. Köket helrenoverades 2014, med nylackerad köksinredning i vitt med kraftiga arbetsbänkar i trä och stänkskydd av gråsvart kakel. Delvis ny maskinpark. Kyl och frys samt spis med häll från 2014, diskmaskin 2011. Spotlights. Sovrum 1/barnrum/ har laminatgolv och två garderober. Sovrum 2 har ett vackert trägolv, hel skjutdörrsgarderob samt utgång till det mysiga inglasade uterummet som är fullisolerat. Uterummet kan enkelt förvandlas till ett sovrum. Under huvudbyggnaden finns en bra krypgrund med ståhöjd i stort sett överallt och med gjuten bottenplatta. På fastigheten finns dessutom en isolerad och inredd, uppvärmd gäststuga. Internetanslutning i gäststugan. För den trädgårdsintresserade finns även ett trevligt växthus. På tomten finns äpple- och plommonträd samt hallon-, vinbärs- och krusbärsbuskar. Vid infarten finns dessutom ett mindre förråd för cyklar, vinterdäck mm. Den i beskrivningen redovisade boarean om 85 och biarean om 6 är uppmätt av säljaren, enligt taxeringsuppgifterna är boarean 83 och biarean 0.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1970 Ombyggt 1991, Renoverat 2011-2016

Uppvärmning

Luft/luftvärmepump, direktverkande el samt braskamin

Fastighetsbet.

Sätila-Hägnen 3:15

Energideklaration

Utförd: 2020-03-18 00:00
Energiprestanda: 65
Energiklass: D

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund och plintgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Kopplade fönster samt isolerglasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

RENOVERINGAR OCH OMBYGGNADER: 1991: Ombyggnad/Tillbyggnad. 2011: Renovering hall. 2012: Nytt yttertak. 2014: Nylackad köksinredning och delvis ny maskinpark. 2014: Renovering Sovrum 1. 2015: Renovering Sovrum 2. 2015: Renovering vardagsrum. 2018: Invändig målning av samtliga rum. 2019: Fasadmålning av samtliga byggnader. 2019: Installation av laddbox med lastbalansering och jordfelsbrytare. 2019: Installation av spotlights i kök och vardagsrum samt takbelysning i sovrummen enl. nya DCL-standarden. 2019: VA-dragning från tomtgräns in i huset med värmekabel. Ej anslutet. 2019: Slinga för robotgräsklippare lagd 2019. 2020: Installation automatisk badrumsfläkt.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

955000 kr

Summa pantbrev

2210000 kr

Vatten/Avlopp

Fn vattentillförsel genom samfällighetsföreningen och avlopp till en sluten tank. 2019 - kommunal VA anslutning från tomtgräns in i huset med värmekabel - ej anslutet ännu.

Servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Mark Sätila-Hägnen GA:1 Nyttjanderätt Fiberledning

Driftskostnad

Totalt: 33500 kr/år
El: 17300 kr
VA: 4700 kr
Renhållning: 1700 kr
Väg, samf.: 2950 kr
Sotning: 400 kr
Försäkring: 3350 kr
Övrigt: 3100 kr
Beräknat antal pers: 3 st
Kommentar: I elkostnad ingår hushållsel. Övrigt = Bredband - Fiber

Tomt

Areal

1191 kvm

Typ

Naturtomt och trädgårdstomt

Närområde

Allmänt

Hägnen är ett mycket trevligt område som tidigare varit ett sommarstugeområde men idag bebos i stort sett alla fastigheter permanent. Medlemmarna i Hägnen samfällighetsförening är mycket aktiva, SE : http://www.hagnen.com/, Finns även på Facebook under Hägnen. Det anordnas gemensamma aktiviteter året runt, nere vid sjön finns en gemensam badstrand med vedeldad badtunna. Egen båtplats.Dessutom finns en föreningslokal med uteplats vid sjön. Flera löpspår samt grillplatser finns i området. Trevlig afterwork vid sjön en gång i månaden. Fina strövområden inpå knuten med skog med gott om bär och svamp.

Kommunikation

Busskommunikation och hållplats nere vid vägen. Med bussen åker du från hållplats Källarbacken till Korsvägen i Göteborg på ca 25-30 minuter.

Närservice

Bensinstation och livsmedelsbutik finns i Hällingsjö. Coop kör ut matvaror på beställning för endast 49:-/gång. I Ubbhult ligger Ubbhultskolan med både förskola och grundskola. I Hällingsjö finns förskolorna Björkängen och Bybarna samt grundskola.

Övrigt

Området är föremål för detaljplanering och byggrätten för fastigheten är 200 kvm. Det byggs helt nya asfalterade vägar i området. Ny busshållplats. Kommunalt VA kan kopplas in när Kommunen är klar med entreprenaden.