Kyrkvägen 18 M

MÖLNLYCKE - Centrum, Härryda
  • Ref. Nr. YE06583
  • Pris
    • 2.825.000 kr
    • Som utgångspris

Lägenhet

  • Antal rum: 3 rum
  • Boarea: 87 m2

Välkommen på visning

  • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Centralt belägen 3:a på vån. 1/3 med både hiss och trappa. Här erbjuds en hemtrevlig och väldisponerad hörnlägenhet vars ljusinsläpp ger en öppen känsla i hela bostaden. Lägenheten har fri sikt från de flesta fönstren och ingen insyn. Ett hem i mycket gott skick och att trivas i !

Interiör

Antal rum

3

Boarea

87 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in !

Välkommen in i denna trivsamma, ljusa och fräscha bostadsrättslägenhet om 3 rum o kök. Lägenheten är belägen på våning 1/3 och det finns både trappa och hiss.
Vi kommer in i hallen som har bra avhängningsmöjligheter och 3 garderober. Direkt till vänster ligger det generöst tilltagna badrummet med klinkergolv och kakel på väggarna. Här finns duschkabin, toalett, handfat samt spegel och 2 separata vägghängda skåp. /låg höjd på toalett och handfat/. Här finns också tvättmaskinen placerad. Längre in i lägenheten ligger sovrum nr 1 som har plastmatta och hel garderobsvägg. Vägg i vägg finner vi det trivsamma köket med köksinredning i ljusgrått, diskmaskin, ugn, spis med häll, / låg höjd på ugn mm./, diskbänk höj och sänkbar. Här finns också utgången till den trevliga inglasade balkongen där det tillbringas många goa stunder hela året. Vardagsrummet har parkettgolv och plats för både soffgrupp och matsalsbord för den som önskar. Det andra sovrummet har plastgolv. Separat förråd. Möjlighet att hyra parkeringsplats.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med bostadsrätter

Byggnadsår

1991

Hiss

Ja

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbet.

Hulebäck 1:6 M

Energideklaration

Finns för närvarande inte

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Giltighetstiden för energideklarationen är utgången.

Gemensamhetshus på gården som innehåller bl.a bastu, allaktivitetsrum samt tvättstuga. HSB BRF Svarvaren består av 47 stycken BR-lägenheter. GÅRDSHUSET: En lokal finns i Gårdshuset och är till för olika aktiviteter. En dag i veckan serveras gemensamt kaffe kl. 11-12. Fritidskommittén anordnar också andra aktiviteter såsom midsommarsill, julgröt, filmkväll musikafton och vårfest. I ett av sällskapsrummen finns ett mindre bibliotek. I det inre rummet finns två vävstolar. Det går även att hyra lokalen för privata fester för en mindre kostnad. Efter 24.00 måste ljudnivån dämpas med tanke på grannar. Lokalen skall alltid lämnas i samma städade skick och disken skall vara undanplockad som när man kom. Det finns utrustning för 50 personer. ÖVERNATTNINGSLÄGENHET: Föreningen har en lägenhet i hus nr 16, 1 tr för uthyrning om man får övernattningsgäster. utställning och försäljning i Stockholm, Göteborg och Malmö. 1906 invigdes det nuvarande riksdagshuset i Stockholm och bänkarna samt övrig träinredning i de båda plenisalarna - en för första kammaren och en för andra - tillverkades vid fabriken i Mölnlycke. Inredning och bänkar finns fortfarande kvar. Vid Mölnlycke AB:s konkurs 1906 lades möbeltillverkningen ner. Men i Mölnlycke fanns ju ingen tradition av möbler så varifrån skulle man få kvalificerad arberskraft ? Sådan fanns i Östergötland och därifrån hämtades snickare, träsnidare och svarvare. En av dessa var Erik Johansson som gick under namnet "Svarvaren". Han gifte sig med Hanna Severinsson och de byggde en villa där BRF Svarvaren nu ligger. Paret fick barnen Alf, Margit och Nils. Alf och Nils startade handelsträdgård på föräldrahemmets mark, i trädgården och i affären Trädgårdshallen i Göteborg arbetade Margit. Margit gifte sig med Sigvard Östberg och paret fick två pojkar varav Sven Östberg. När bostadsrättsföreningen skulle ha ett namn var Svarvaren det naturliga.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

5775 kr/mån, Inkl. värme, vatten, TV via fiber

Driftskostnad

Totalt: 2400 kr/år
El: 2400 kr
Beräknat antal pers: 1 st

Närområde

Allmänt

Mölnlycke är en livfull ort som hela tiden utvecklas och är centralort för Härryda kommun. Här blandas service, affärsliv, kultur med olika typer av boende med vackra grönområden med fina badplatser.

Kommunikation

Mölnlycke är beläget ca 12 kilometer från Göteborg. Goda kommunikationer in till Göteborg med buss, tåg eller bil. Med direktbuss tar det ca 15 min till Korsvägen och med tåg nås Göteborgs centralstation på 15 min.

Parkering

I Mölnlycke finns ca 900 gratisparkeringar.

Närservice

Mölnlycke centrum erbjuder det mesta både inom service och affärer. Här finns vårdcentral, arbetsförmedling, apotek, optiker, systembolag, banker, post, mataffärerer, blomsteraffärer, bokhandel, inredningsbutiker, klädaffärer, delikatessaffärer, leksaksaffär, dataaffär, videobutik, hälsokost, cykel- och sportaffär, bijouterier & smycken, skomakare, frisör, resturanger & caf'éer, torghandel, bensinstation, byggvaruhus, träningsanläggningar mm.

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnväg och till Landvetter flygplats.