Eskilsbyvägen 20

LANDVETTER - Björröd, Härryda
  • Ref. Nr. YE06644
  • Pris
    • 6.375.000 kr
    • Som utgångspris

Villa

  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 170 m2
  • Tomtarea: 6117 m2
  • Sovrum: 3-4 sovrum

Välkommen på visning

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

HÄSTGÅRD ! Nu finns tillfälle att förvärva denna trivsamma hästgård om 6.117 kvm med boningshus, ursprungligen byggt 1780, om 6 rum och kök, stall- och verkstadsbyggnad om ca 350 kvm bestående av 5 stallboxar, sadelkammare, tvätt och torkrum, verkstad med smörjgrop, talja och sågbänk samt pannrum och vedförråd. Rejält tilltagen höskulle med portar för inlastning av hö samt lucka för att kasta ner hö. Drängstuga - behov av renovering invändigt. Inhägnade beteshagar ca 3.000 kvm. F.n. arrenderar ägaren ca 5 ha betesmark.

Interiör

Antal rum

6

Boarea

170 kvm

Rumsbeskrivning

VÄLKOMMEN IN :

Vi kommer in i denna fantastiska timrade villa ursprungligen från 1780 som renoverats varsamt under de senare åren. I vissa rum är timmer och takbjälkar synliga. Genom huvudentrén kommer vi in i en hall som har vitmålade panelväggar, laminatgolv, tak i nock och trappa till övervåningen. Här finns en garderob för avhängning. I hallen finns även en gästtoalett med toalett och handfat samt laminatparkett på golv. Nu går vi in i det generöst tilltagna vardagsrummet med laminatgolv, stora fönster och utgång till altan i söder där familjen tillbringar många sköna dagar och kvällar. I vardagsrummet finns möjlighet att sätta in en kakelugn eller braskamin på det färdiggjutna fundamentet. Från vardagsrummet leder ett par dubbeldörrar i glas oss till den ljuvliga matsalen som har laminatgolv, timrade väggar och synliga takbjälkar - dåtidens byggnadssätt. Vi går genom vardagsrummet och når det mysiga köket som tillbyggts med ett burspråk.
Här finns en köksinredning i vitt, laminatgolv, stänkskydd av vitt kakel, integrerad kyl, integrerad diskmaskin, spishäll med fläkt, inbyggd ung och micro/ugn. Fungerande vedspis med två ugnar. "Stalldörr" avskiljer köket från groventrén. Klinkergolv, panel på vägg och i tak samt spotlights. Här finns frysen, dusch samt avhängnings- och förvaringsmöjligheter.
Vi går upp en trappa och här är allrummet med laminatgolv och det fantastiska taket med synliga takbjälkar o timmer samt utgång till balkongen med kvällssol. På detta plan finns tre rejäla sovrum samtliga med laminatparkettgolv och träpanel i tak samt spotlights. Badrummet har tak i nock o synliga takbjälkar, takstolar och murstock, har klinkergolv med golvvärme och vitmålade panelväggar. Här finns ett mysigt badkar för goa bad, vägghängd toalett, två handfat samt fönster.
Enl. taxeringsuppgifter är boarean 150 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1780 Renoverat och ombyggt löpande.

Uppvärmning

Vattenburen värme , vedpanna + elpatron

Fastighetsbet.

Björröd 1:187

Energideklaration

Utförd: 2020-10-09 00:00
Energiprestanda: 272
Energiklass: F

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta samt natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas & 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Bostadsbyggnaden och ladugården har löpande renoverats. Bostadsbyggnaden är byggd av timmer. Vissa väggar har klätts och målats / tapetserats. Byggnaden skadades genom brand 2014, renovering av de skadade delarna har skett genom försäkringsbolag - Länsförsäkringar. Fönster från 2014. Vinden har tilläggsisolerats med lösull. Ytterväggar har tilläggsisolerats och fasadbyte har skett, eget sågat virke. Ommålning exteriört har skett 2005, Demidekk. Tak i övervåning har höjts, fått ny råspont och takstolar. Yttertak av betongtegel. Hela grunden har grävts ur och fyllts med makadam, dränering, isolering och gjuten bottenplatta, naturstenarna har behållits i ytterkanterna. Vattenburna golvslingor har lagts i bottenplattan på entréplan och radiatorer i övervåning förutom badrum som har golvvärme. Solpaneler fungerar ej. Ladugården har fasad av trä och plåt från 2000 ca och plåttak från 2019. Carport ca 20 meter med skärmtak av plåt på baksidan av ladugården. Större delen av grundmuren är av betong då tidigare ägare haft tjuruppfödning. Gjuten golvplatta. I stalldelen finns 5 boxar godkända för storhästar. Sadelkammare, toalett med handfat och vägghängt spegelskåp samt tvätt och torkrum för täcken mm. Godkänd gödselstad. Verkstaden/Maskinhallen är fullisolerad och har dubbel gips på väggar och tak. Rejäla portar - höjd ca 3.50 och bred ca 2.80. I maskinhallen finns en praktisk smörjgrop för renovering av bilar, traktorer och liknande samt en talja i taket för tunga lyft. Här finns även en sågbänk för plank och småtimmer samt hyllor som stannar kvar. Pannrummet har en vedpanna med elpatron som försörjer både bostadsbyggnaden /genom en kulvert/ och ladugården. Accumulatortank om 3 kbm. Hydrofor och vattenfilter. Större vedförråd innanför. Äldre drängstuga med tak av råspont, takbjälkar och lertegel samt rejäla portar. Interiört behov av renovering. Hästgården som gränsar till denna fastigheten kommer troligtvis på sikt att försvinna och ersättas av bostäder, förskola mm. /Ej klart - detaljplanen är överklagad./

Drängstuga - behov av renovering invändigt. Drängstugan har portar, lertegel på tak.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2424000 kr

Summa pantbrev

440000 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten året om - Grävd och sprängd brunn. Kommunalt vatten finns framdraget vid hagen men ej inkopplat. Kommunalt avlopp - inkopplat och betalt.

Tillträde

Tidigast 10.2.2021

Servitut etc.

Förmån: Officialservitut Väg, 1401-156.1

Driftskostnad

Totalt: 22800 kr/år
El: 12000 kr
VA: 4400 kr
Renhållning: 2600 kr
Försäkring: 3800 kr
Beräknat antal pers: 3 st

Tomt

Areal

6117 kvm

Typ

Trädgårdstomt och betesmark

Närområde

Allmänt

Björröd är beläget sydost om centrala Landvetter och ligger lantligt med hästgårdar i närheten men ändå bara några minuters bilväg till Landvetter Centrum. Här finns fantastiska strövområden och med både skog o badsjö inom kort avstånd.

Kommunikation

Busskommunikation inom gångavstånd.

Närservice

Landvetter Centrum har ett brett utbud med livsmedelsbutiker, restauranger, blomsteraffär, fisk o skaldjur, vårdcentral, bank mm.