Kyrkvägen 16 t

MÖLNLYCKE - Centrum, Härryda
  • Ref. Nr. YE06650
  • Pris
    • 2.195.000 kr
    • Som utgångspris
  • Bud: 2820000 Kr - Budhistorik

Lägenhet

  • Antal rum: 2 rum
  • Boarea: 75,8 m2

Välkommen på visning

  • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Äntligen en 2:a till salu i Brf Svarvaren. Lägenheten är belägen på översta våningen och ingång via loftgång med morgonsol och inglasad balkong i sydvästligt läge. Trevlig, ljus och stor lägenhet om 2 rum o kök med helkaklat duschrum och klädkammare. Genomgående parkettgolv. Ljusa väggar. Ett hem i mycket gott skick och att trivas i !
Tillträde kan ske ganska omgående om så önskas.

Interiör

Antal rum

2

Boarea

75,8 kvm

Rumsbeskrivning

VÄLKOMMEN IN !

Entrén till lägenheten är via loftgången där det kan finnas möjlighet att ställa ett litet cafébord och stol.
Vi välkomnas in i entréhallen till denna fräscha lägenhet som har ett praktiskt klinkergolv som övergår i ekparkettgolv. Bra avhängningsmöjligheter. Direkt till vänster ligger köket som har en rejält tilltagen matplats vid fönstret med en trevlig utsikt över föreningens trädgård. Köksinredningen är i vitt. Parkettgolv. Maskinpark i vitt. Kyl och frys från 2019, diskmaskin 2018, spis med häll, fläkt samt ugn i arbetshöjd. Ljust kakel som stänkskydd och rostfri diskbänk. Bra arbetsytor. Mellan kök och sovrum finns en härlig klädkammare med plats för att hänga resp. lägga kläder, eller varför inte kombinera med ett litet arbetsrum. Här finns också garderob och linneförråd. Sovrummet har ekparkettgolv och två garderober. Storleksmässigt får två ordinära sängar plats och även en arbetsplats, bokhylla eller liknande. Vardagsrummet är rektangulärt och rymmer både matsalsmöbel och soffgrupp. Ekparkettgolv. Här finns utgången till den inglasade balkongen, öppningsbara rutor. Duschrummet är helkaklat och välhållet även detta. Här finns toalett, handfat, dusch samt tvättavdelningen med tvättmaskin, tvättho samt ett praktiskt högskåp för förvaring.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med bostadsrätter

Byggnadsår

1991

Hiss

Ja

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbet.

HÄRRYDA HULEBÄCK 1:66

Energideklaration

Utförd: 2020-04-03 00:00
Energiprestanda: 115
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

HSB BRF Svarvaren består av 47 stycken BR-lägenheter. GÅRDSHUSET En lokal finns i Gårdshuset och är till för olika aktiviteter. En dag i veckan serveras gemensamt kaffe kl. 11-12. Fritidskommittén anordnar också andra aktiviteter såsom midsommarsill, julgröt, filmkväll musikafton och vårfest. I ett av sällskapsrummen finns ett mindre bibliotek. I det inre rummet finns två vävstolar. Det går även att hyra lokalen för privata fester för en mindre kostnad. Efter 24.00 måste ljudnivån dämpas med tanke på grannar. Lokalen skall alltid lämnas i samma städade skick och disken skall vara undanplockad som när man kom. Det finns utrustning för 50 personer. ÖVERNATTNINGSLÄGENHET Föreningen har en lägenhet i hus nr 16, 1 tr för uthyrning om man får övernattningsgäster. 1906 invigdes det nuvarande riksdagshuset i Stockholm och bänkarna samt övrig träinredning i de båda plenisalarna - en för första kammaren och en för andra - tillverkades vid fabriken i Mölnlycke. Inredning och bänkar finns fortfarande kvar. Vid Mölnlycke AB:s konkurs 1906 lades möbeltillverkningen ner. Men i Mölnlycke fanns ju ingen tradition av möbler så varifrån skulle man få kvalificerad arberskraft ? Sådan fanns i Östergötland och därifrån hämtades snickare, träsnidare och svarvare. En av dessa var Erik Johansson som gick under namnet "Svarvaren". Han gifte sig med Hanna Severinsson och de byggde en villa där BRF Svarvaren nu ligger. Paret fick barnen Alf, Margit och Nils. Alf och Nils startade handelsträdgård på föräldrahemmets mark, i trädgården och i affären Trädgårdshallen i Göteborg arbetade Margit. Margit gifte sig med Sigvard Östberg och paret fick två pojkar varav Sven Östberg. När bostadsrättsföreningen skulle ha ett namn var Svarvaren det naturliga. Energideklarations-ID: 1061978 Energiprestanda, primärenergital: 129 kWh/m² och år Specifik energianvändning (tidigare energiprestanda): 115 kWh/m² och år Radonmätning: Inte utförd Ventilationskontroll (OVK): Utförd Energideklarationen i sin helhet finns hos: Byggnadsägare Energideklarationen utförd: 2020-04-03

Separat källarförråd. Gemensamt allaktivitetshus med tvättstuga och samlingsrum. Parkering finns att hyra.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

5130 kr/mån, Inkl. värme, vatten,TV via fiber

Driftskostnad

Totalt: 4560 kr/år
El: 3060 kr
Försäkring: 1500 kr
Beräknat antal pers: 1 st

Närområde

Allmänt

Mölnlycke är en livfull ort som hela tiden utvecklas och är centralort för Härryda kommun. Här blandas service, affärsliv, kultur med olika typer av boende med vackra grönområden med fina badplatser.

Kommunikation

Mölnlycke är beläget ca 12 kilometer från Göteborg. Goda kommunikationer in till Göteborg med buss, tåg eller bil. Med direktbuss tar det ca 15 min till Korsvägen och med tåg nås Göteborgs centralstation på 15 min.

Parkering

I Mölnlycke finns ca 900 gratisparkeringar.

Närservice

Mölnlycke centrum erbjuder det mesta både inom service och affärer. Här finns vårdcentral, arbetsförmedling, apotek, optiker, systembolag, banker, post, mataffärerer, blomsteraffärer, bokhandel, inredningsbutiker, klädaffärer, delikatessaffärer, leksaksaffär, dataaffär, videobutik, hälsokost, cykel- och sportaffär, bijouterier & smycken, skomakare, frisör, resturanger & caf'éer, torghandel, bensinstation, byggvaruhus, träningsanläggningar mm.

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnväg och till Landvetter flygplats.